CLUB ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ 4X4
Forum rules
Η είσοδος απαγορεύεται σε όλους πλην αυτών που αναγνωρίζουν εαυτόν ως κάγκουρα και δέχονται το χιούμορ
Η είσοδος απαγορεύεται σε όλους πλην αυτών που αναγνωρίζουν εαυτόν ως κάγκουρα και δέχονται το χιούμορ
Re: CLUB ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ 4X4
Χαιρετισμούς και καλό μήνα - αν και καθυστερημένα - από τα πανέμορφα ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ κάγκουρες

Καλό μήνα αδερφέ και να περνάς καλά εκεί στα βουνά 
Είμαι και εγώ από το Τζιτζικόνι ...
B.R.A.T. ... the original ...
Always groovin 4WD moving
http://www.youtube.com/watch?v=TpqueuIiWZk
-
St. Tselios
Τι κανεις εκει πάνω ρε Καγκουρα?aggas wrote:Χαιρετισμούς και καλό μήνα - αν και καθυστερημένα - από τα πανέμορφα ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ κάγκουρες![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Πηγες να ψηφησεις ή ετσι για βόλτα?
Πω,πω...θυμαμαι μια εκδρομη εκει πανω...ειχε τοσο πετρα το βουνο...που οτι πετρα στα νεφρα να ειχες στην εβγαζε...

που είναι τα Βαρδούσια ρε καγκουρίδηδες?
if it doesn't break, fix it until it does
-
St. Tselios
Ειναι κοντα απο εκει που θα ειναι η ΚαγκουροΣυναντηση αλλα σε αλλο βουνο με αλλη μορφολογια εδαφους...antonisxj wrote:που είναι τα Βαρδούσια ρε καγκουρίδηδες?

Βαρδούσια
Συντεταγμένες: 38°36′58″N 22°04′12″E
Τα Βαρδούσια (ή Κόρακας) είναι σύμπλεγμα βουνών που περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της Πίνδου στη Στερεά Ελλάδα. Υψώνεται στα σύνορα των νομών Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας. Είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ρούμελης μετά την Γκιώνα, με ύψος που φτάνει τα 2.495 μέτρα (κορυφή Κόραξ).
Ο κύριος όγκος των Βαρδουσίων υψώνεται στα εδάφη της επαρχίας Δωρίδας του νομού Φωκίδας. Το βόρειο τμήμα τους παρουσιάζει πολλές απόκρημνες κορυφές ενώ το νότιο αν και υψηλότερο, παρουσιάζει ομαλότερο ανάγλυφο. Από τις ελάχιστες οροσειρές της Ελλάδας που χαρακτηρίζονται από Αλπικά τοπία. Στην ψηλότερη κορυφή τους, τον Κόρακα ή Αϊ-Λια, υπάρχει παράξενο σπήλαιο με υπόγειο ποταμό. Η οροσειρά χωρίζεται από τους ποταμούς Μόρνο, Εύηνο και Κοκκινοπόταμο και έχει πλούσια χλωρίδα. Μεγάλο τμήμα της επιφάνειας της καλύπτεται από δάση ελάτης, βελανιδιάς, κέδρων ενώ στα εκτεταμένα υψίπεδα που σχηματίζονται ανάμεσα στις κορυφές βόσκουν μεγάλα κοπάδια προβάτων και γιδιών. Πολλά σημεία του βουνού είναι κατάλληλα για ορειβασία ενώ στις πλαγιές των Σκόρδων λειτουργεί καταφύγιο.
Άλλες ψηλές κορυφές των Βαρδουσίων είναι η Πυραμίδα (2.350 μ.), η Πλάκα (2.320 μ.), το Σινάνι (2.290 μ.), η Αλογόραχη (2.270 μ.), η Μεγάλη Σούφλα (2.260 μ.) και άλλες.
Πηγή: http://www.katafygio-oiti.gr
Συντεταγμένες: 38°36′58″N 22°04′12″E
Τα Βαρδούσια (ή Κόρακας) είναι σύμπλεγμα βουνών που περιλαμβάνει το νοτιότερο άκρο της Πίνδου στη Στερεά Ελλάδα. Υψώνεται στα σύνορα των νομών Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας. Είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της Ρούμελης μετά την Γκιώνα, με ύψος που φτάνει τα 2.495 μέτρα (κορυφή Κόραξ).
Ο κύριος όγκος των Βαρδουσίων υψώνεται στα εδάφη της επαρχίας Δωρίδας του νομού Φωκίδας. Το βόρειο τμήμα τους παρουσιάζει πολλές απόκρημνες κορυφές ενώ το νότιο αν και υψηλότερο, παρουσιάζει ομαλότερο ανάγλυφο. Από τις ελάχιστες οροσειρές της Ελλάδας που χαρακτηρίζονται από Αλπικά τοπία. Στην ψηλότερη κορυφή τους, τον Κόρακα ή Αϊ-Λια, υπάρχει παράξενο σπήλαιο με υπόγειο ποταμό. Η οροσειρά χωρίζεται από τους ποταμούς Μόρνο, Εύηνο και Κοκκινοπόταμο και έχει πλούσια χλωρίδα. Μεγάλο τμήμα της επιφάνειας της καλύπτεται από δάση ελάτης, βελανιδιάς, κέδρων ενώ στα εκτεταμένα υψίπεδα που σχηματίζονται ανάμεσα στις κορυφές βόσκουν μεγάλα κοπάδια προβάτων και γιδιών. Πολλά σημεία του βουνού είναι κατάλληλα για ορειβασία ενώ στις πλαγιές των Σκόρδων λειτουργεί καταφύγιο.
Άλλες ψηλές κορυφές των Βαρδουσίων είναι η Πυραμίδα (2.350 μ.), η Πλάκα (2.320 μ.), το Σινάνι (2.290 μ.), η Αλογόραχη (2.270 μ.), η Μεγάλη Σούφλα (2.260 μ.) και άλλες.
Πηγή: http://www.katafygio-oiti.gr
Είμαι και εγώ από το Τζιτζικόνι ...
Καλά Iker, σου βγάζω το καπέλλο αδερφέ!!!!!!!!!!!
Αδελφέ Τσέλιο γύρισα πριν από λίγο. Περιτό να σου πώ ότι εκτός από τις πέτρες στα νεφρά, μου έφυγε και η τερηδόνα, η πλάκα και η μέση μαζί. Αλλά ρε φίλε απίστευτο βουνό. Μετά τα Άγραφα που είναι τα αγαπημένα μου, Νο2 τώρα τα Βαρδούσια.
Αδελφέ Τσέλιο γύρισα πριν από λίγο. Περιτό να σου πώ ότι εκτός από τις πέτρες στα νεφρά, μου έφυγε και η τερηδόνα, η πλάκα και η μέση μαζί. Αλλά ρε φίλε απίστευτο βουνό. Μετά τα Άγραφα που είναι τα αγαπημένα μου, Νο2 τώρα τα Βαρδούσια.
-
St. Tselios
ΑΓΡΑΦΑ????Αλλο πετροβουνι και αυτο...aggas wrote:Καλά Iker, σου βγάζω το καπέλλο αδερφέ!!!!!!!!!!!
Δεν λεω,ομορφα και τα δυο αλλα πολυ πετρα ρε αδερφε..............πολυ πετρρρρρρρρρα....

Ναι μέν πετροβούνι αλλά είναι πανέμορφο βουνό.St. Tselios wrote:ΑΓΡΑΦΑ????Αλλο πετροβουνι και αυτο...aggas wrote:Καλά Iker, σου βγάζω το καπέλλο αδερφέ!!!!!!!!!!!
Δεν λεω,ομορφα και τα δυο αλλα πολυ πετρα ρε αδερφε..............πολυ πετρρρρρρρρρα....
Αντωνη επειδη εχω και εγω ενα φιλο με καυστηρα σαν το δικο σου μηπως μπορεις να μου δωσεις ενα λινκ για το snorkel που πηρες,να μην κυκλοφορει με φ25 
Κώστας Γκιαούρης