Για όλες αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει η λύση του Nutsert-Rivenut ή περτσίνι σπειρώματος

Γνώριζα απο καιρό την ύπαρξη του ως ειδικό αεροδιαστημικό προϊόν, αλλά δεν μπορούσα να βρώ την πρέσσα ή αλλιώς, τον ειδικό περτσιναδόρο που χρειάζεται, ώσπου μετά την επισκεψή μου πρόσφατα στη Ν. Χίο και στον Φίλο τον Λάμπρο μου σύστησε κάποια γνωστή φίρμα . όταν ήρθα σε επαφή με το κατάστημα για να πάρω την πρέσσα, είδα ότι ενώ το κόστος για τα συγκεκριμένα περτσίνια είναι μηδαμινό αντίθετα το κόστος της πρέσσας είναι περίπου στα 80€ και για κάθε τσόκ διατομής ,χρειάζεσαι άλλα 20€.
Υπάρχουν δε και τα πνευματικά, τα οποία έχουν πάνω από 300€

Επειδή το εργαλείο αυτό δεν το χρειάζομαι για επαγγελματικούς λόγους αλλά για το χόμπι μας, δεν ήμουν διατεθημένος να δώσω τόσα χρήματα για ένα δύο περτσίνια που θα χρειαστεί να βάλω.
Στο ίντερνετ-E-BAY θα βρείτε το εργαλείο σε αρκετά καλή τιμή ....
Εγώ κατέληξα σε μία δική μου πατέντα για να εφελκίσω το περτσίνι και να σφινώσει στην επιφάνεια που θέλω.
Αγόρασα λοιπόν τα ειδικά περτσίνια από 30 τεμάχια για κάθε διατομή βίδας Μ4,Μ5,Μ6,Μ8
Πολύ απλά λοιπόν παίρνουμε μία ατσαλόβιδα στην διατομή του περτσινιού και την τοποθετούμε – βιδώνουμε πρώτα ένα παξιμάδι στη βίδα μετά ακολουθεί μία ροδέλα ακολούθως ένα γκρόβερ και τέλος το ειδικό περτσίνι.
Αφού τοποθετήσουμε το παραπάνω σύνολο στην τρύπα που θέλουμε να βάλουμε σπείρωμα κρατάμε με ένα κλειδί την βίδα κόντρα και βιδώνουμε το παξιμάδι , έτσι η βίδα εφελκείει το περτσίνι και δένει πάνω στη λαμαρίνα . Το σύνολο έχει απίστευτη αντοχή πιστέψτε με.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι και άλλοι είχαν την ίδια σκέψη ώς πρός τον εφελκισμό με τα ανάλογα αποτελέσματα.

Να σημειώσω απλά ότι στην αγορά υπάρχουν και περτσίνια με μπουζόνι.
http://images.google.gr/imgres?imgurl=h ... start%3D18