 
 Είμαι σε δίλημμα σε ότι αφορά την επιλογή τοποθέτησης ζάντας σε ελαστικά 245/75/16 bf km2 πρωτογενές σε pajero 2.5tdi
Αν κάποιος από προσωπική εμπειρία γνωρίζει τι είναι προτιμότερο και καλύτερο να επιλέξω μεταξύ αλουμινίου procomp 16x8 -11 offset βάρος 8.8κιλά!! πανάλαφρες (είναι η κλασική ζάντα με τις 8 τρύπες)
σιδερένια 16χ7 0 offset βάρος 12.3κιλά
 (είναι η μαύρη με τις 10 τρύπες που επίσης περπάτησε πολύ)
 (είναι η μαύρη με τις 10 τρύπες που επίσης περπάτησε πολύ)  Έχω ζαντάρει από ένα ελαστικό σε κάθε ζάντα μια αλουμινίου και μια σιδερένια οπτικά στην στενή βαριά ζάντα 16χ7 (συνολικό βάρος 33.3κιλά) πατάει καλύτερα το ελαστικό αλλά όταν σηκώνεις το ζαντολάστιχο απογοητεύεσαι
 στην φαρδιά πανάλαφρη αλουμινίου 16χ8  (συνολικό βάρος 29.8) ανοίγει ελαφρώς το λάστιχο και κάνει μεγαλύτερη επιφάνεια γύρω από το πέλμα σαν να είναι 255/75/16 ,στρογγυλεύει αρκετά αλλά όταν σηκώνεις το ζαντολάστιχο ξεχνάς την 1΄που περισσεύει.
   στην φαρδιά πανάλαφρη αλουμινίου 16χ8  (συνολικό βάρος 29.8) ανοίγει ελαφρώς το λάστιχο και κάνει μεγαλύτερη επιφάνεια γύρω από το πέλμα σαν να είναι 255/75/16 ,στρογγυλεύει αρκετά αλλά όταν σηκώνεις το ζαντολάστιχο ξεχνάς την 1΄που περισσεύει. Ποιά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του βάρους - φάρδους τοποθετημένα στο αυτοκίνητο κατά την κίνηση αυτού σε συνθήκες περισσότερο offroad αλλά όχι ακραία και λιγότερο άσφαλτο.
 
				

 αν είναι το τυχερό τους
 αν είναι το τυχερό τους   
 







 
   
  