ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ-ΠΑΛΜΟ ΣΤΟ ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΙΤΕΡ..

hyundaigalloperx2

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ-ΠΑΛΜΟ ΣΤΟ ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΙΤΕΡ..

Post by hyundaigalloperx2 »

Καλημερα...
Χθες Καθαρα Δευτέρα το μακρυ Galloper, ακινητοποιηθηκε και δεν ξαναπηρε μπρος, ευτυχως κατα την διαδικασια παρκαρισματος, και οπως φανταζεσται περασα οολη την ημερα μου μαστορευοντας...

το πρωτο που σκεφτηκαμε, τροφοδοσια βενζινης, ελεγχοντας την επιστροφη στο τεποζιτο ολα ηταν ενταξει...

οποτε συνεχεισαμε στα ηλεκτρικα, εβγαλα ενα μπουζι και βαζοντας ξανα την μπουζοπιπα εκανα "σωμα" πανω στο μπλοκ του κινητηρα, μιζαραμε για πολλοστη φορα αλλα σπινθηρα δεν εβγαλε... συνεχησα ελεγχωντας πολλαπλασιαστη και αλλα δυο εξαρτηματα που ειναι εκει (δεν ξερω πως τα λενε..), ολα αυτα ειναι πανω σε μια βαση... τα ξεβιδωσα ολα μαζι (3 βιδες) και τα εβαλα στο κοντο Galloper το οπιο λειτουργησε κανονικα, το ιδιο εκανα και με τον εγκαφαλο ο οπιος ηταν ξεβιδωτος (κατω απο το καλοριφερ) (λογο του οτι υπολειποταν να βαλω μια 3πλη αντισταση για της σκαλες του ανεμιστηρα) ετσι υπεθεσα μηπως καηκε ή κατι τετοιο επειδη παρακουνιοταν και επειδη δεν ηταν και γειωμενος (μαυρο καλωδιακη στην μια βαση του), αλλα τραπαροντας τον εγκεφαλο στο κοντο Galloper λειτουργησε κανονικα,
ο ελεγχος εγινε ως εξης: εβγαζα τα πραγματα απο το μακρυ (χαλασμενο) και τα δοκιμαζα πανω στο κοντο που λειτουργουσε κανονικα.

στην συνεχεια δανειστηκα ενα φωτομετρο (καλα το λεω?) απο εναν γειτονα, προκειμενου να δω αν μετα τον πολλαπλασιαστη φτανει ρευμα (μικρο μπουζοκαλωδιο), οπου τελικα ΔΕΝ εφτανε ρευμα, η διαδικασια που το ελγξα την εκανα και στο κοντο galloper οπου σε αυτο αναβοσβησε το φως .

αρα εγω εχω καταληξει και εδω θελω την βοηθεια σας, αφου δεν ειναι πολλαπλασιαστης δεν ειναι εγκεφαλος δεν ειναι ντιστριμπιτερ και ηλεκτρονικη (σε αυτα δεν φτανει καν ρευμα), δεν ειναι ασφαλεια (ασφαλειοθηκη στον χωρο του κινητηρα 30Α).
απομενει καλωδιωση και καμια κρυμμενη ασφαλεια.. καπου αλλου???

εστω οτι ειναι καλωδιωση, δικαιολογει το σβησιμο μια και εξω....???

γνωριζει καποιος αν το συγκεκριμενο μοντελο (Galloper-Pajero) εχει και καπου αλλου ασφαλειες για την ανφλεξη? κατι ρελεδακια και ασφαλεις που ειναι μεστην καμπινα δεξια απο την κολωνα του τιμονιου, εκτος απο φλας-υαλοκαθαριστηρες κτλ.. ευθυνονται και για την αναφλεξη???

την καλωδιωση εγκυρα και γρηγορα πως την ελεγχω? εχω σκεφτει πολυμετρο γυρισμενο στο ωμομετρο, 2-3μετρα καλωδιο.. και μετα χρωμα-χρωμα τα καλωδια...

για πειτε αποψεις....

ευχαριστω πολυ....
2 GALLOPER ενα 3d και ενα 5d
Φωκίων

Re: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ-ΠΑΛΜΟ ΣΤΟ ΝΤΙΣΤΡΙΜΠΙΤΕΡ..

Post by Φωκίων »

Αν δωσεις κατευθειαν ρευμα απο την μπαταρία στην ηλεκτρονική δουλευει??? ( προσωρινη λυση για δοκιμη μονο )
Θεωρητικά θα μπορουσε ακομα και να ειναι διακόπτης τιμονιου
Φωκίων

Post by Φωκίων »

υποθετω οτι κανενα απο τα 2 δεν εχει ιμμομπιλαιζερ
hyundaigalloperx2

λεγοντας δικακοπτη τιμονιου εννοεις την "κλειδαρια"?? αυτο ηταν μια απ[οτις ιδεες που ειχα... δεν ξερω πως να το ελεγξω...

η ηλεκτρονικη λογικα ειναι "μεσα" στο ντιστριμπιτερ, αλλα το θεμα μου ειναι πριν αποκει... δηλαδη μεχρι εκει δν φτανει καθολου ρευμα!!
Φωκίων

Post by Φωκίων »

Η ηλεκτρονικη ( πρεπει να ) ειναι εκει που παει το μεσαιο καλωδιο του ντιστριμπιτερ..
ναι αυτο εννοω
το παρακαμπτεις με τον τροπο που σου ειπα..
αληθεια, το ραουλο ΜΕΣΑ στο ντιστριμπιτερ σε τι κατασταση ειναι??

( κρατα στο μυαλο σου οτι δεν ξερω το συγκεκριμενο μοτερ - γενικες γνωσεις μηχανολογίας εχω)
hyundaigalloperx2

παντα ο καθενας μας βοηθαει οπως μπορει και σ ευχαριστω πολυ!!

λοιπον... οπως λες το κεντρικο "κοντο" μπουζοκαλωδιακι, δεν εχει καθολου ρευμα...το ρευμα-παλμος εχει φορα απο τον πολ/στη προς το ντιστριμπιτερ-ηλεκτρονικη. και το θεμα μου ειναι οτι τοπιασα να μετρησω αμεσως μετα τον πολ/στη..και δεν εχω καθολου σημα... καμια ιδεα για την κλειδαρια? εκτος αποτην μιζα πρεπει να δινει και εντολη στον εγκεφαλο-αναφλεξη... πως το ελεγχω ???

ααα ραουλο κτλ μια χαρα.. τους ερηξα και ενα καθαρισμα....!!
georgexj

Post by georgexj »

γεια σου φιλε.εγω εχω ενα cherokee xj κ για να παρει μπροστα πρεπει να εχω πατημενο συμπλεκτη αλλιως ειναι κουπα απο ρευμα.δεν ξερω αν εχει κ εσενα το ιδιο συστημα!!!μια φορα μου ειχε χαλασει ο αισθητηρας που ειχε ο συμπλεκτης κ δεν ξεραμε τι ειχε παθει.το αυτοκινητο ητανε νεκρο σαν κ το δικο σου.βεβαια μετα απο πολυωρες προσπαθειες ενος ηλεκτρολογου βρεθηκε το προβλημα!!!αν εχεις το ιδιο συστημα για κοιταξε το!!!!
hyundaigalloperx2

ευτυχως δεν εχει τετοιο συστημα με τον συμπλεκτη..... ευχαριστω παντως..!!

λοιπον η αιτια βρεθηκε...
τελικα το ντιστριμπιτερ ηταν αυτο που εκανε οοολο το προβλημα, για την ακριβεια ο αισθητηρας που εχει ....
το τραμπαρα και λειτουργησε κανονικα το αμαξι, βαζοντας απο το αλλο galloper!!!!

οποτε τωρα ψαχνουμε ντιστριμπιτερ (αυτο που εχει την φισα στο πλαι,δηλαδη καθετα στον ααξονα περιστροφης)

με κωδικους: για το ντιστριμπιτερ 27100-36010
DA116111
8I18 *(το "Ι" δεν φαινεται καθαρα θσως να ειναι και "1")

για τον αισθητηρα "ματι" Μ928

εκτος απο εξωτερικο που αλλο μπορω να βρω???
σε μεταχειρισμενο κατα ποσο θα χει "ψωμια" ακομα??
και τι τιμες παιζουν???
hyundaigalloperx2

Καλησπερα....
ευτυχως καταφερα και βρηκα μονο το "ματι" αισθητηρα-ηλεκτρονικη, στα 60ευρω, μετα αποτηλαφωνικη επεικοινωνια με τον Λασπαδακη σημερα το πρωι εδωσε τιμη για οοολο το ντιστριμπιτερ 900+ευρω, και φυσικα ειπε ψαχτε στα μεταχειρισμενα.....
ευτυχως λοιπον που βρηκα μονο τον αισθητηρα με 60ευρω, made in
japan!!!

-τον βρηκα μετο δειγμα στο χερι και ζητησα να μου πουν γιατι μοντελο ειναι "στα χαρτια" τον δινει για mitsubishi diamante '92-'95 3000cc.

Οπιος θελει του στελνω δ/νση και τηλεφωνο!!!
Φωκίων

Post by Φωκίων »

αν καταλαβα καλα με τον αισθητηρα εκανες δουλεια ή θες κι ολο το ντιστριμπιτερ?
Post Reply

Return to “Τεχνικά Θέματα”