Nicolas wrote:Δεν σκοτώθηκα και στο ψάξιμο αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον δείκτη. Όλοι μου λένε όμως 120!
Όντως εκεί είναι ο δείκτης των Fedima (Extreme & Scirocco), στα 76mph ή 122χλμ/ω.
Θέλει πολύ προσοχή γιατί όταν αυτά τα λάστιχα ανεβάζουν χιλιόμετρα στην άσφαλτο, ανεβάζουν και θερμοκρασίες - κι εκεί είναι που μπορεί να έχουν "απρόβλεπτη" συμπεριφορά και να έχεις δυσάρεστα αποτελέσματα. Παλιότερα διάβαζα στα εγγλέζικα fora για λάστιχα που σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου ...απλά έσκαγαν, για LR που φέρνανε τούμπες, κλπ. Λένε πάντως πως έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με τα πρώτα χρόνια.
Έχε το νου σου πάντως φιλαράκι και ξανασκέψου λίγο εκείνο το θέμα με τις Vmax και τα 160άρια
Nicolas wrote:... Το 235 είναι οτι πρέπει, το 265 είναι πολύ φαρδύ και μάλλον θα είναι και πολύ βαρύ (αναγόμωση βλέπεις...). Σκέψου τον d30 σου

...
Για το φάρδος και το πως θα δουλεύουν στη λάσπη έχεις δίκιο - από την άλλη βέβαια αυτή τη στιγμή την παλεύω με 285 και μάλιστα σε πολύ πιο ήπιο πέλμα, χωρίς να έχω και συγκλονιστικά παράπονα (γι' αυτό που κάνω εγώ τουλάχιστον).
Για το βάρος που λες, το 265/75 και το 235/85 πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα. Το συνολικό ύψος είναι πρακτικά το ίδιο, απλά το ένα είναι λίγο πιο φαρδύ ενώ το άλλο λίγο πιο ψηλό. Αυτό αντανακλά και στην τιμή τους, που είναι πάνω-κάτω η ίδια.
Τώρα, ο d30 μου αυτή τη στιγμή γυρίζει από ένα 33άρι των 42.5kg σε κάθε του άκρη, που εκεί είναι λίγο-πολύ και το "όριο" ασφαλούς λειτουργίας του. Το "όριο" εντός εισαγωγικών βεβαίως. Στόχος μου γι' αυτό το δεύτερο set που φτιάχνω με τα αναγομωμένα, είναι να μην ξεπεράσω αυτό το βάρος ανά τροχό.
Οι εργοστασιακές σιδερένιες 16άρες που θα χρησιμοποιήσω ζυγίζουν 11.5kg έκαστη. Για τα INSA δεν έχω βρει ακόμη τα ακριβή βάρη τους για τις δύο διαστάσεις, σκοπεύω όμως όταν θα πάω να τα δω να έχω πάρει και τη ζυγαριά παραμάσχαλα

Δεν νομίζω πάντως πως θα ξεπερνάνε τα 31kg, ενώ απ' ότι μαθαίνω τα συγκεκριμένα λάστιχα (INSA) είναι λέει και από τα πιο ελαφριά αναγομωμένα, καμία σχέση με Fedima. Μόλις τα ζυγίσω θα σου πω ακριβώς.
Nicolas wrote:Ακόμα δεν έχω αποφασίσει το 16'' ή 17
Σε 16" να πας για να κάνεις και οικονομία, αφού τα 16άρια λάστιχα είναι φτηνότερα! Και να μην τρέχεις!
Χ.