Οδηγίες επισύναψης φωτογραφιών

Άβαταρ μέλους
stellar
Δημοσιεύσεις: 79
Εγγραφή: Τετ Ιουν 24, 2009 18:15
Τοποθεσία: Seoul, Korea

Οδηγίες επισύναψης φωτογραφιών

Δημοσίευσηαπό stellar » Τρί Ιούλ 07, 2009 16:35

Αθήνα, 07 Ιουλίου 2009Το άρθρο που ακολουθεί είναι του friar από 04 Ιανουαρίου 2006 και είναι ανακτημένο από το παλιό site.


Με αφορμή πολλά ερωτήματα φίλων του forum μας βρήκα αυτές τις χρήσιμες οδηγίες και σας τις παραθέτω.


Οδηγίες επισύναψης φωτογραφιών στο forum

Γενικά, μια φωτογραφία μπορεί να εμφανίζεται στο forum, εισάγοντας στο ποστ μας την διεύθυνση στο ίντερνετ (URL) που βρίσκεται η φωτό, ανάμεσα σε Image tags, δηλαδή έτσι:

[img]εδώτοURLτηςφωτό[/img]


Προσοχή όμως: Mια μεγάλη φωτογραφία (πάνω από 640x480 ή 800x600) μέσα σε ένα ποστ να "ξεχειλώνει" όπως λέμε την σελίδα αυτών που έχουν ρυθμισμένη την οθόνη τους σε χαμηλές αναλύσεις (800x600, 1024x768 αντίστοιχα). Για να το αποφύγουμε αυτό, υπάρχουν 3 τρόποι:

1. Βάζουμε σκέτο το λινκ με το URL της φωτό. Φυσικά έτσι δεν εμφανίζεται, αλλά όποιος θέλει κάνει κλικ και την βλέπει.

2. Σώνουμε την μεγάλη φωτό στον υπολογιστή μας. Με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (αρκεί και το MSpaint που έχουν τα windows), την κάνουμε resize στα 800x600 ή στα 640x480.

Κατόπιν, επισκεπτόμαστε κάποια σελίδα στο ίντερνετ, που παρέχει την δυνατότητα να ανεβάσουμε φωτό. Τέτοιες είναι οι: http://www.imageshack.us και http://www.putfile.com για παράδειγμα αλλά και το δικό μας Gallery. Ανεβάζουμε εκεί την φωτό, παίρνουμε την διεύθυνση URL που μας δίνει γι'αυτήν και την βάζουμε στο ποστ μας μέσα σε image tags, όπως και πριν:

[img]εδώτοURLτηςφωτό[/img]

3. ΔΕΝ κάνουμε resize την φωτό, την αφήνουμε μεγάλη, και την ανεβάζουμε κάπου όπως αναφέρθηκε προηγουμένως. Ανεβάζοντάς την, εκτός από την διευθυνση URL της φωτό, τα Imageshack.us και putfile.com μας δείχνουν κάπου τη φωτό σε σμίκρυνση (thumbnail). Με δεξί κλικ και "properties" πάνω στο thumbnail, εμφανίζεται η URL διεύθυνση του thumbnail (της σμίκρυνσης δηλαδή). Στο ποστ μας, γράφουμε τα εξής:

[img]ΕΔΩΤΟURLΤΟΥTHUMBNAIL[/img]

Με αυτόν τον τρόπο, στο ποστ μας θα εμφανιστεί μόνο η σμίκρυνση (thumbnail), με δυνατότητα όμως αν κάνει κάποιος κλικ πάνω της να οδηγηθεί στην κανονική φωτό.

Φοβερά απλό μολις το συνηθίσεις
Καλά ανεβάσματα!!!
Στυλιανός Αργυράκης.
Nissan Patrol GR Y61 Safari Snorkel,OME Nitro
OME Steering Stabiliser, OME Springs 2"
ARB Dual Batt. system, 2XOptima 75Ah
Defi Turbo Gauge Defi Exhaust pyrometer
Tires: BF Goodrich Mud terrain KM-2
ARB Bull Bar WARN Winch

Επιστροφή στο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: 1 και 0 επισκέπτες